Opleiding Management Assistant

Iedereen heeft wel eens ondersteuning nodig, maar niet iedereen kan de juiste ondersteuning bieden. Het is dan ook een bijzonder talent als je kan stralen in een ondersteunende functie. Zonder goede ondersteuning heb je in een bedrijf geen fundering waarop verder gebouwd kan worden. Aangezien dat in elk bedrijf toch het streven is te groeien en te bloeien, is het van essentieel belang dat de leidinggevende functies goed ondersteund worden. Zo onder andere door een Management Assistent, die de leidinggevenden zaken uit handen kan nemen en werkprocessen kan voorbereiden.

Opleiding


Naast dat het een talent is dat in je karakter zit of niet, kan je je er ook verder in specialiseren door middel van een studie of opleiding. Zo ook de opleiding Management Assistent, waar je naast de zijde van de Administratieve Medewerker, leert om in twee talen je leidinggevende en de derde partijen zorgvuldig bij te staan. Het betreft de Engelse en Nederlandse taal waarin je je het beste leert uitdrukken als het gaat om zakelijk contact. Dit kunnen zowel mondelinge als schriftelijke contactmomenten zijn. Daarnaast leer je uiteraard je organisatorische skills verder perfectioneren.

Waar, Wat, Hoe


De opleiding voor Management Assistent wordt op diverse plekken gehouden in Nederland en kan zowel in de ochtend als in de avond gevolgd worden. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat je na een ruim jaar in het bezit van je diploma kan zijn. Dit klinkt wellicht relatief lang voor een grotendeelse thuisstudie. Echter moet je je realiseren dat het in verhouding tot andere studie instituten weer echt kort is. En dat maakt het zo fijn, aangezien je dan in een kort tijdsbestek na het behalen van je diploma aan de slag kunt en al je geleerde kennis in de praktijk kan brengen. Het is een goede investering in jezelf voor je eigen ontwikkeling en voor je toekomst, want goede ondersteuners zijn blijvend nodig.