Een VCU certificaat haal je niet zomaar en staat echt voor veiligheid

Kap-opleidingen

Uitzendbureaus die zorgen voor uitzendkrachten in één van de volgende branches komen in aanmerking voor een VCU certificaat: onderhoud, industriële reiniging, transport, isolatie, procesindustrie, metaal, civiele techniek, bouw, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en petrochemie. VCU betekent Veiligheid en Gezondheid en bewijst dat een uitzendorganisatie veiligheid en gezondheid op de werkvloer belangrijk vindt!

Het hierbij veelal om risicovolle beroepen waarbij het juist van extra belang is dat de uitzendorganisatie goed is ingelicht over de eventuele gevaren. Dit is speciaal voor uitzendbureaus maar niet voor payrolling organisaties. Een uitzendbureau dat is voorzien van een VCU certificaat onderscheidt zich als betrouwbaar partner.

Kap-opleidingen

Veilig werken is belangrijk bij risicovolle beroepen

Veilig te werk gaan binnen de uitzendorganisatie? Wie veilig te werk wilt gaan, behaalt een VCU certificaat! Om een aanmerking te komen voor het VCU certificaat worden er hoge eisen gesteld. Hierbij wordt er bijvoorbeeld hoge waarde gesteld aan het VGM beheersysteem. De hoge eisen waaraan moet voldoen zijn niet zomaar, deze zijn opgesteld op het kaf van het koren te scheiden.

VCU kijkt hierbij specifiek naar: bedrijfsgezondheidszorgen, ongevallen met ziekteverzuim, organisatie en andere factoren. Het is belangrijk om hierbij aan de strengst gestelde eisen feilloos te voldoen. Een VCU certificaat staat voor professioneel vakmanschap binnen uitzendbureaus. Wie deze certificering op zak heeft, behoort tot de absolute top!

Kap-opleidingen

Een goede begeleiding is belangrijk

Uitzendkrachten die werkzaamheden verrichten die gevaarlijk kunnen zijn, willen graag zo goed mogelijk voorbereid zijn. Een goede voorbereiding is niet alleen het halve werk, dit voorkomt ook ongelukken! Het is dus zowel in het belang van de werknemer, werkgever als uitzendbureau om te werken met de beste begeleiding en opleiding. Het is belangrijk dat iedere werknemer op de hoogte is van de risico’s.

Zorg er voor dat iedereen veilig kan werken! Verschillende cursussen bieden hulp om de uitzendkrachten veilig te laten werken. Een veilige werkvloer is in het belang van iedereen. Bedrijven willen steeds vaker werken met een erkend en gecertificeerd uitzendbureau. Gelukkig worden er steeds hogere eisen gesteld aan de veiligheid op de werkvloer. Dit wordt gewaardeerd door de uitzendkrachten en voorkomt zelfs toekomstige ongelukken op de werkvloer.