Een voller en rijker leven lijden met ACT

Iedereen heeft ermee te maken, de corona maatregelen. Door deze maatregelen moet iedereen anderhalf meter afstand houden en mogen er geen feesten, partijen, festivals of andere evenementen meer plaatsvinden.Tevens moet iedereen rekening houden met ouderen, omdat deze sneller vatbaar zijn. Dit betekent voor vele dat ze niet langs kunnen gaan bij hun ouders of hun opa en oma. Daarnaast is het sociale leven ook veel minder geworden en kan het zijn dat je als gevolg te maken hebt met negatieve gedachtes. Vooral als je een dierbare verliest (aan corona) ervaar je negativiteit. Als jij zoals zovelen die negativiteit ervaart dan kan het tijd worden voor wat verandering in het leven. ACT therapie kan je daarbij helpen.

Een uitleg over ACT therapie

ACT therapie kan gegeven of toegepast worden door je coach, je therapeut of je psycholoog. Deze hebben dan een opleiding of cursus ACT therapie gevolgd. Maar je kan ook zelf ACT therapie leren door middel van de ACT opleiding bij civas.nl voor de opleiding heb je geen voorkennis nodig, daarom is de opleiding toegankelijk voor iedereen.

Maar wat is ACT? ACT is een verkorting voor acceptance and commitment therapie, tijdens deze therapie staat het omgaan en accepteren van de negativiteit in het leven centraal. Dit kunnen negatieve gedachtes zijn, zoals zelfmoord of negatieve ervaringen zoals een auto ongeluk dat je hebt meegemaakt. Alle negativiteit is belangrijk voor ACT therapie, omdat ACT therapie vanuit de hypothese werkt dat negativiteit deel is van het leven en onvermijdelijk is. 

Tijdens de opleiding en de therapie zelf leer je om te gaan met negativiteit en te focussen op het positieve in het leven, hierdoor krijg je een rijker en voller leven en zal alle negativiteit op de achterbank plaatsnemen.

Daarom kan het tijdens deze corona tijden een goed idee zijn om een opleiding ACT therapie te volgen, zodat u leert hoe u moet omgaan met de huidige situatie.