Waarom een bhv herhalingscursus volgen?

Heb jij een certificaat bedrijfshulpverlening? Dan zul je ieder jaar een bhv herhalingscursus moeten volgen. Het is belangrijk dat je hier om denkt en hier de tijd voor neemt. Voor veel organisaties is het verplicht dat er bedrijfshulpverleners aanwezig zijn en bij evenementen is dit ook zeker het geval. Door het volgen van een cursus en later een jaarlijkse bhv herhalingscursus zorg je er voor dat jij bevoegd bent om als bedrijfshulpverlener op te treden in het geval van calamiteiten, zoals brand of een medisch noodgeval.

Belang bhv herhalingscursus

Het voelt soms alsof je door de overheid verplicht wordt om allerlei kosten te maken die niet noodzakelijk zijn voor je bedrijf. Zo moet er een bedrijfshulpverlener aanwezig zijn en om dat te kunnen zijn, moet je niet alleen een cursus volgen en je certificaat halen, je moet ook ieder jaar een bhv herhalingscursus volgen. Je vraagt je misschien af of dit wel noodzakelijk is en of dit niet alleen een manier is voor cursusaanbieders om meer geld te verdienen. Toch zijn er drie belangrijke redenen om op herhaling te gaan:

  • je kunt zo je kennis opfrissen
  • je leert de nieuwste inzichten en technieken
  • het is gewoon verplicht om je certificaat geldig te houden

Het regelmatig opfrissen van je kennis is een belangrijke reden voor het volgen van een bhv herhalingscursus. Waarschijnlijk krijg je in de dagelijkse praktijk zelden te maken met calamiteiten en noodsituaties, waardoor je kennis over hoe je dan moet handelen al snel wegzakt. Heel begrijpelijk, want alleen door iets regelmatig te doen, onthoud je hoe het werkt! Daarom is herhalen dus van belang. Maar de jaarlijkse opfriscursus is ook een goed moment om nieuwe inzichten en technieken te leren. Kennis over hoe je in noodsituaties het beste kunt handelen is aan verandering onderhevig, wetenschappers komen soms tot nieuwe inzichten. Tijdens een bhv herhalingscursus leer je handelen naar de nieuwste inzichten.

Aanbieder trainingen

Als jij of iemand binnen jouw bedrijf toe is aan een bhv herhalingscursus, dan is het natuurlijk de vraag waar je dit het beste kunt gaan doen. DLS Trainingen is een van de aanbieders op het gebied van dergelijke cursussen. Uiteraard kun je bij hen de basiscursus volgen, om voor de eerste keer je certificaat te behalen. Maar daarna kun je ook voor de jaarlijkse herhalingen bij hen terecht en voor nog veel meer andere trainingen. Welke training jij ook wilt volgen, je kunt er altijd zeker van zijn dat je de nieuwste kennis aangeboden krijgt op het gebied en dat ook de praktijklessen van een hoge kwaliteit zijn. Een bhv herhalingscursus kan in één dag gevolgd worden. Natuurlijk wordt de theorie dan even opgefrist, maar de nadruk ligt tijdens deze dag vooral op het oefenen van de praktijk. Heb jij niet een hele dag de tijd, dan kun je er ook voor kiezen om het theoretische deel via e-learning te doen en voor een dagdeel naar de cursuslocatie te komen om het praktijkgedeelte af te ronden. Bij DLS Trainingen hoeft een bhv herhalingscursus dus niet veel tijd te kosten, terwijl je er wel zeker van bent dat je goed opgeleid wordt!