Verdeel je tijd op intelligente wijze dankzij de cursus time management

Weten hoeveel tijd je hebt is belangrijk als je niet teveel hooi op de vork wilt nemen. Maar het is soms lastig in te schatten of de tijd die je hebt genoeg is voor de taken die voor je liggen. Je kunt wel weten dat je 8 uur de tijd hebt, maar dat betekent nog niet dat je ook weet of die 8 uur genoeg is voor taak x en taak y. Misschien kun je taak z er nog bij pakken, maar misschien is taak x alleen al genoeg voor een dag werk. Je moet dus weten hoeveel tijd je beschikbaar hebt en je moet weten hoe lang de taken ongeveer gaan duren. Op die manier kun je een goede planning maken. Het is hierbij belangrijk dat je planning niet te strak is. Een cursus time management draait voor een groot deel om het bewaren van speling. Stel dat je voor een taak 4 uur inplant. Als je ook echt precies 4 uur nodig hebt voor die taak, dan mag er dus niks misgaan. Een telefoontje tussendoor, een foutje in het uitvoeren van een deeltaak, een belangrijk mailtje dat direct afgehandeld moet worden; het zijn allemaal zaken die er bij zo’n strakke planning meteen voor zorgen dat je achter op schema komt te liggen. Als je na de 4 uur niks te doen hebt en dus eventueel ook verder kunt werken na de 4 uur die je je hebt uitgetrokken voor het project, dan is er niks aan de hand. Een dergelijke planning is dan niets meer dan een deadline die je voor jezelf stelt om de druk een beetje op te voeren. Maar als je na die 4 uur gelijk aan de slag moet met een andere taak of een afspraak hebt met een klant, dan zorgt een dergelijke planning voor onnodig veel stress. Daarom is een cursus time management bij tijdwinst.com soms een zeer verstandige optie. Een cursus time management leert je niet hoe je zoveel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd kunt doen. Een cursus time management draait juist om te het leren van maat houden. Je wilt juist speling bewaren en ruimte houden voor onvoorziene omstandigheden. Je kunt voor jezelf prima 4 uur aanhouden als een soort motivator, maar het is onverstandig om een dergelijke deadline definitief te maken. Een cursus time management leert je dus zowel om slim met tijd om te gaan door goed te plannen, maar ook om bijvoorbeeld taken naast je neer te leggen en prioriteiten te stellen.

Effectief vooruitschuiven dankzij de cursus time management 

Een cursus time management draait voor een deel dan ook om te leren vooruitschuiven. We denken vaak dat we dingen niet moeten uitstellen, maar uitstel is juist een belangrijk onderdeel van een cursus time management. Weten wat wel en niet vooruitgeschoven kan worden is al een stap de goede richting. Een cursus time management leert je dus om de focus te bewaren.

Kijk op timemanagement.net voor meer informatie

Als je meer wilt weten over deze cursus, dan kun je terecht op de website van timemanagement.net. Op de site van tijdwinst.com vind je informatie over andere cursussen zoals: 

  • Feedback geven
  • Leidinggeven
  • Snellezen