Ontgrendel de kracht van facilitaire dienstverlening voor meer efficiëntie!

Of je nou advocaat bent of in de consultancy werkzaam bent, of je in de financiële dienstverlening werkt of dat je op een andere manier op kantoor werkt, het gebouw waar je je bevindt moet correct onderhouden worden. Dat is onder andere de taak van facility management. Facilitaire dienstverlening is een veelzijdig vakgebied dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van gebouwen, infrastructuur en andere faciliteiten. Voor bedrijven die willen profiteren van de voordelen van facilitaire dienstverlening, is het belangrijk om te begrijpen wat het inhoudt en hoe het de efficiëntie op de werkplek kan verhogen.

Wat houdt facility management nou precies in?

Facilitaire dienstverlening houdt zoals gezegd het beheer van de fysieke ruimte van een organisatie in. Facilitaire dienstverlening bevat ook het beheer van activiteiten die verband houden met personeelszaken, veiligheid, beveiliging, financiën, klantenservice en logistiek. Facilitaire dienstverlening heeft een aantal voordelen voor bedrijven. In de eerste plaats is het verantwoordelijk voor het verhogen van de productiviteit. Omdat de facilitaire dienstverlening beheerst wordt door specialisten, kunnen bedrijven profiteren van hun kennis en ervaring om problemen efficiënter op te lossen. Hierdoor worden taken sneller voltooid en krijgt het bedrijf meer tijd om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten. Hier gaan we in de volgende alinea verder op in.

De voordelen van facility management

Een van de belangrijkste voordelen van facilitair management is dat het bedrijven in staat stelt hun activiteiten efficiënter te plannen. Met relevante software kunnen bedrijven hun activiteiten plannen, beheren en bewaken. Het vermindert ook het risico op ongeplande downtime. Door facilitaire dienstverlening kunnen bedrijven ook de kosten verlagen. Verschillende specialisten kunnen dit doen door het verminderen van het energie- en waterverbruik, het optimaliseren van de verlichting, het verhogen van de efficiëntie van apparatuur en het verminderen van afval. Facilitaire dienstverlening kan ook belangrijk zijn voor het verhogen van de klanttevredenheid. Door de kwaliteit van de fysieke ruimte te verbeteren, kunnen bedrijven de klanttevredenheid verhogen. Het kan ervoor zorgen dat de faciliteiten veilig, hygiënisch en comfortabel zijn, waardoor klanten zich meer op hun gemak voelen.

Het gebruik van verschillende technieken

Gelukkig zijn er verschillende technologieën die kunnen worden gebruikt om facilitair management te verbeteren. Een van de meest populaire technologieën is specifieke software. Facilitaire software helpt bedrijven bij het plannen, beheren en bewaken van hun activiteiten. Het kan ook worden ingezet en gebruikt om de kosten te verlagen. De software geeft inzicht in hoe efficiënt bepaalde processen zijn ingericht en hoe dit wellicht goedkoper en zonder te veel onnodige uitgaven zou kunnen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende sensoren beschikbaar die kunnen worden gebruikt om gegevens te verzamelen over de fysieke ruimte. Deze sensoren kunnen worden gebruikt om het energieverbruik, het waterverbruik en de luchtkwaliteit te meten.

Er zijn ook verschillende mobiele toepassingen beschikbaar voor het beheer van faciliteiten. Met deze apps kunnen facilitaire specialisten hun taken op afstand uitvoeren en informatie realtime delen.