Groei verder in je leven met behulp van een life coach

Als je een mensenleven bekijkt, dan kun je vrij duidelijke fases onderscheiden. Deze fases hebben ook namen zoals de kleutertijd of de pubertijd. Op den duur ben je dan volwassen en dan begint er een nieuwe fase. Eerst ben je nog aan het studeren, maar daarna ga je aan het werk, er komt een partner en eventueel kinderen. Voor je het weet heb je een huis met een gezin en een goede baan. Er lijkt tot je 30ste ongeveer een constante groei te zijn, maar daarna lijkt het vaak een beetje te stageren. Dat begint vaak al voor je dertigste. Je hebt immers zo rond je 25ste je studie afgerond en hebt dan alle fases die daaraan voorafgaan doorlopen. Daarna is er alle ruimte om keuzes te maken voor hoe je verder wilt. Maar die vrijheid kan overweldigend zijn. De voorgaande structuur is er niet meer. Als je jong bent, dan doe je wat je ouders in feite voor je bepalen. Je kiest niet zelf voor de kleuterschool of de basisschool. Je kiest op de middelbare school een profiel, maar die keuze komt ook voort uit je cijfers en je voorgaande prestaties. Na je studie ligt de wereld veel meer open. Of je gaat werken, wat je voor werk gaat doen, de partner waar je voor kiest, wel of geen kinderen, carrière maken, veel geld verdienen, hobby’s en passies najagen, reizen; het zijn allemaal opties die niet vastliggen. Maar je moet wel keuzes maken. Een life coach inschakelen is dan ook geen slecht idee. Veel dertigers krijgen namelijk te maken met een zogenaamd dertigersdilemma. Zodra je eenmaal de 30 passeert, dan heb je die basis achter je en ben je al op weg in een bepaald soort leven. De twijfel kan dan flink toeslaan. Want voor je het weet ben je 40 en de kansen om het hele roer nog flink om te gooien worden uiteraard kleiner. De life coach van Het Groei Atelier kan je helpen om perspectief te krijgen. Even gas terug nemen om de balans op te maken is nooit een slecht idee. Daarna kun je weer verder. Stagnatie, twijfel, groei zonder duidelijk doel; het zijn allemaal zaken waar een life coach bij kan helpen. Stagnatie is niet goed, maar groeien is lastig als de gebaande paden wegvallen en de verantwoordelijkheid op jezelf valt. Ook is het verleidelijk om na het settelen te stoppen met de groei, maar een mensenleven is niet gemaakt om te blijven hangen in hetzelfde. Een life coach kan je prikkelen om juist weer die stappen te maken die het leven zo boeiend kunnen maken. 

Maak gebruik van de diensten van een life coach

Leven is niet iets wat je zomaar even doet en daar komt bij dat je ook maar 1 leven hebt. Het nog even een keer overdoen is er niet bij. Daarom is het zeker geen slecht idee om een life coach in te schakelen. Je kunt dan ook direct een afspraak maken via groeiatelier.nl.

Kijk voor meer informatie op de site

Als je meet wilt weten over de life coach of 1 van de andere coaches, dan kun je terecht op de site van groeiatelier.nl. Op de site vind je bijvoorbeeld ook informatie over: 

  • Loopbaan coaching
  • Stress coaching
  • Burn-out coaching